top of page

De Kracht van Muziek bij (dementerende) ouderen


René maakt altijd graag even een praatje met de bewoners
Samen nagenieten na een optreden
"Ik draag onze (dementerende) ouderen een warm hart toe"De meest voorkomende dementie is Alzheimer, waarbij ouderen de informatie in de hersenen niet meer goed verwerken 1. Dementie leidt tot een geleidelijke of een stapsgewijze achteruitgang van het geestelijk functioneren2 Lusteloosheid die veel voorkomt bij dementie is te doorbreken met muziek en dat doe ik met liedjes uit vervlogen jaren en  mijn eigen liedjes zoals "Ons Bankje aan de Plas" ,dat hoor je, dat zie je en dat voel je! Mijn hart gaat open als ik zie hoe de ouderen opleven bij mijn show. Optreden voor dementerende ouderen is ontzettend dankbaar werk, ik kan het eigenlijk geen werk noemen. Iedere muzikant die dit specifieke werk doet heeft over het algemeen alle klassiekers in het repertoire staan zoals 'Het Kleine Café aan de Haven' , 'Daar bij de Waterkant' en 'Twee Motten'. En het laatste liedje is inmiddels ook enorm bekend bij de kleinkinderen omdat het ineens een viraal ging op Tik Tok. Ik heb het inmiddels al een keer meegemaakt tijdens een optreden dat een paar tieners de twee motten luidkeels meezongen tot grote vreugde bij de ouderen. Er valt genoeg te lachen tijdens mijn show er gebeurt altijd wel wat. En lachen is het beste medicijn voor alle kwalen!

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page