BIOGRAFIE

Ik ben een gepassioneerd muzikant en muziek zit mij in het bloed.
Inmiddels een zeer ervaren gitarist, singer-songwriter en noem mij een "troubadour".

Aangenaam, René Meijer, 51 jaar, zeer ervaren gitarist, zanger, presentator, componist, tekstschrijver, in zowel Nederlands als Engels en noem mijzelf een troubadour. Daarnaast zing ik covers, voornamelijk uit de jaren ’60 en ’70. Mijn helden zijn Neil Young Bob Dylan en Robert Long, welke uiteraard in mijn repertoire zijn terug te vinden in mijn Spotify playlisten, aangevuld met vele anderen.

 

In 2014 heb ik de prestigieuze award gewonnen voor Beste Country Album ‘Dashboard Jesus’ en beste Country Song ‘I should have never ever said it in the first place’ van Nederland. Dit album is opgenomen in Nashville, waarbij ik samengewerkt heb met o.a. de legendarische Muscle Shoals pianist Spooner Oldham Rock ’n Roll Hall of Famer en is tevens keyboard player van o.a. Neil Young en Bob Dylan. Het album met uitsluitend eigen werk, is hier te beluisteren en is te downloaden via Spotify

Tevens speel ik meer dan 30 jaar in het akoestische trio ‘Expecting To Fly’, vernoemd naar het gelijknamige nummer van de band Buffalo Springfield. Verder heb ik nog trio met twee zangeressen, onder de naam ‘The Rubies’. 

 

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van nieuw Nederlandstalig werk, voor mijn nieuwe album, dat later dit jaar gepland staat.

Met muzikale groet,

René

© 2020 RENÉ MEIJER proudly created by COLORTHEWORLD.nl

  • Facebook
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube