top of page

BIOGRAFIE

RM%20LOGO%20ZW_edited.jpg

Er is niets mooiers dan een groep mensen te entertainen, en ze met een lach op hun gezicht en een goed gevoel weer naar huis te laten gaan”.

René

Geboren en getogen in Amsterdam, tegenwoordig wonend in Assendelft, maakt René al sinds zijn kindertijd muziek. Begonnen op 6-jarige leeftijd met zingen in musicals op de lagere school, spelend op de overbekende blokfluit en niet veel later de mondharmonica, werd hij echt gegrepen door de muziek toen hij op 12-jarige leeftijd een gitaar in zijn handen kreeg. Al grasduinend door de platenkast van zijn ouders kwam hij juweeltjes tegen van The Everly Brother’s, Elvis Presley, Johnny Cash, Buck Owens en vele anderen. Aan de Nederlandse kant zaten er Lp’s tussen van Toon Hermans, van Kooten en de Bie, Robert Long, Ramses Shaffy en Johnny Jordaan. Zijn interesse voor country- en Nederlandstalige muziek en cabaret was in een klap gewekt.

 

René heeft in verschillende formaties gespeeld met wisselend succes. In 2014 vielen hem twee prestigieuze prijzen ten deel, uitgereikt door de Dutch Country Music Association. Zijn album ‘Dashboard Jesus’ met uitsluitend eigen werk kreeg een award voor beste country album en het lied ‘I Should Have Never Ever Said it in The First Place’ kreeg een award voor de beste song. Dit leverde René optredens op in binnen- en buitenland. En met name op de regionale radiozenders werd het album veel gedraaid.

 

De voorliefde voor Nederlandstalige muziek is altijd gebleven. René is geïnspireerd door tal van artiesten maar met name toch wel Robert Long, Ramses Shaffy, en Frans Halsema. Maar ook de meer hedendaagse acts zoals bijvoorbeeld Stef Bos, Suzan & Freek zijn inspiratiebronnen voor René. In de afgelopen jaren heeft René zich vooral toegelegd op het schrijven van Nederlandstalige liedjes, zowel commercieel als meer kleinkunst, waarvan Kassa 8 de eerste is die in 2021 bij het platenlabel NRGY is uitgebracht. Verder zal hij blijven schrijven voor zichzelf maar zeker ook voor anderen.

PhotoSessions-338945-dsc_6482-bewerkt-12
bottom of page