top of page

De Helende Kracht van Muziek met de Herinneringen van Toen voor (dementerende) Ouderen

Bijgewerkt op: 8 mei

René Meijer brengt liedjes uit vervlogen jaren
Liedjes uit Vervlogen Jaren met René Meijer
Wist u dat muziek één van de laatste zaken zijn die uit onze hersenen verdwijnt? Dit maakt dat muziek een krachtig instrument is voor het stimuleren van herinneringen.

Muziek beïnvloedt onze stemming en dat gebeurt op iedere leeftijd. Daarnaast roept muziek herinneringen op en dat kan ook nog na vele jaren. Daarom is muziek voor ouderen een uitstekend tijdverdrijf en heeft het een helende werking voor (dementerende) ouderen.

 

Het luisteren naar muziek activeert en bevordert verschillende delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor emoties, geheugen en motorische functies. Het luisteren en meezingen is dan ook bijzonder stimulerend en plezierig voor ouderen.


De liedjes die ik breng hebben bij vele senioren onder ons een grote rol gespeeld in hun jeugd. Met vertrouwde melodieën van favoriete artiesten te kiezen die hen terugbrengen in de tijd. En naast mooie klassiekers komen ook de meezing liedjes en oude hits voorbij. Daarom heb ik speciale themalijsten gemaakt met liedjes uit de vervlogen jaren, zoals de: Rock & Rolator Show+, Liefde & Geluk Show+ en meer! Allemaal de mooiste muziek uit de '50-'60-'70-jaren.


Zo weet u dat de show+ een garandeert succes zal zijn. En kunt u tussen de thema's niet kiezen? Dan heb ik voor u de Mix & Match lijst samengesteld. Toch liever uw eigen lijst samenstellen? Dan kan dat natuurlijk ook! Met 35+ jaar ervaring heb ik een uitgebreid repertoire opgebouwd.


Wilt u meer info of meteen een vrijblijvende boeking doen?
Een fijne dag!


Liefs, René

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page