top of page

Gezelligheid met advocaat en bitterballen tijdens de Senioren Middag Show+


Een muzikaal optreden in de (na)middag is bijzonder heilzaam voor senioren, in het bijzonder de dementerende ouderen, waar een advocaatje met slagroom en een bitterbal niet mag ontbreken.


De muziek die ik breng heeft een ongeëvenaarde kracht om herinneringen op te roepen en emotionele reacties te stimuleren. Voor ouderen, met name degenen die dementie ondervinden, kan muziek een brug zijn naar het verleden, een middel om verloren gewaande herinneringen en emoties op te roepen.
In de (na)middag kan het energieniveau van ouderen vaak afnemen, wat leidt tot vermoeidheid en desoriëntatie. Een muzikaal optreden kan een verfrissend element zijn, dat de geest stimuleert en de zintuigen prikkelt, waardoor ouderen zich meer geaard en betrokken voelen bij hun omgeving.


De muziek is niet alleen een passief luistergenot, het kan een interactieve ervaring zijn, waarbij ouderen spontaan gaan meezingen, klappen of ja soms ook te dansen, zover dat mogelijk is natuurlijk. Deze benadering bevordert sociale interactie en verbetert het gevoel van eigenwaarde en welzijn van ouderen.

Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat muziektherapie de cognitieve functies kan verbeteren en symptomen van depressie en angst kan verminderen bij ouderen met dementie. Het luisteren naar vertrouwde melodieën kan rustgevend werken en een gevoel van veiligheid en geborgenheid bieden.


Daarom heb ik speciale themalijsten samengesteld en dat is een van de krachtige middelen waarmee ik mij onderscheid van anderen en mijn Amazing Meezing Shows+ een eigen unieke beleving is. Vandaar dat ik een graag geziene artiest ben die regelmatig teruggevraagd wordt om een passend optreden in de verzorgingshuizen te verzorgen.


Liefs, René Meijer


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page