top of page

Geef ze een podium!!

Bijgewerkt op: 7 apr.


Entertainment voor ouderen

Ik heb inmiddels meer dan 50 Amazing Meezing Shows mogen geven en dan maak je elke keer wel weer iets mee wat blijft hangen. Bijvoorbeeld iets om te lachen zoals een oudere dame die een dansje met me maakte en me even in mijn rechter tepel kneep. Ze gaf er ook nog een vette knipoog bij zo van..., vul het maar in. De oplettende activiteitenbegeleidster gaf haar een teken dit niet nogmaals te doen, waarop de dame als reactie haar middelvinger presenteerde en iedereen die het zag, waaronder ik, kwamen niet meer bij van het lachen. Ze was niet agressief maar gewoon lekker een beetje baldadig, alsof ze weer in haar puberteit terecht was gekomen. En dat kan muziek doen met mensen. Ik zong een rock-'n-roll liedje uit de jaren 50 en ineens kwam er bij haar iets naar boven. Ze was al behoorlijk aan het dementeren kreeg ik later te horen. Dan is het toch heerlijk dat zoiets simpels als een liedje haar even uit haar isolement haalt!


Of een meneer die tijdens het optreden een lange tijd wat wezenloos voor zich uit zat te staren totdat ik 'Foxy Foxtrot' van Nico Haak begon te zingen. Hij pakte twee theelepeltjes van de tafel en begon mee te drummen en te zingen dat het een lieve lust was. Benieuwd welke herinnering bij hem naar boven kwam. Naderhand hoorde ik dat hij diezelfde week bijna was overleden en dat alle begeleiders erg verrast waren door deze spontane opleving.


Ik heb een heerlijk vak waarin ik de mensen een beetje verstrooiing en plezier mag brengen. Ik hoop het nog heel lang te mogen doen bij al jullie zorginstellingen!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page