top of page

We zullen doorgaan!!

Bijgewerkt op: 11 jul. 2021


Tuurlijk, het is wel even slikken en heel jammer dat mijn single Kassa 8 niet is opgepikt door een radiozender zoals als Radio NL. Mijn plugger Nel van Olm heeft haar stinkende best gedaan om het bij die zender gedraaid te krijgen, helaas zonder succes. Ook jammer is, dat het niet door Spotify op een speciale Nederlandstalige speellijst is gezet, waar heel veel mensen volger van zijn. En ook daar heeft de A&R manager bij NRGY, zich hard voor gemaakt. It's all in the game, toch doet het wel pijn, dat in mijn ogen zo een goed liedje met een te gekke clip, geen echte kans heeft gekregen om te verspreiden over een groot publiek, die het Nederlandstalige lied een warm hart toedraagt. Tot zover de klaagzang.


Kassa 8 is bij een heleboel wat kleinere radiozenders wel veel gedraaid, zoals Unity en Bingo FM. Ik verbaasde mij telkens weer als ik wekelijks van Nel de speellijsten binnenkreeg, met daarin het aantal keren dat Kassa 8 was gedraaid. Wekenlang bivakkeerde Kassa 8 in de top van die lijsten. En ook in België stond Kassa 8 hoog in de playlist van de wat meer lokale zenders. Wat natuurlijk wel weer heel strelend was voor het ego'tje, was dat niemand minder dan Frits Spits het draaide in zijn wekelijkse radioprogramma 'De Taalstaat'. Toen sloeg mijn hart wel even over!


Alleen hoe nu verder? Hans Sligter en ik hebben in het afgelopen jaar, buiten Kassa 8 om, nog 8 liedjes helemaal panklaar opgenomen. Voorlopig wil de platenmaatschappij nog geen tweede single uitbrengen, dat snap ik best, en ik ga dan ook gewoon weer verder op pad, om de liedjes die ik al heb opgenomen

onder de aandacht te brengen bij diverse labels. Ik vind het prettig om in een team te werken en feedback te krijgen van mensen die in dit wereldje al het een en ander hebben gepresteerd. En ook goed nieuws! Er komen nog meer liedjes aan! Het schrijven en opnemen is een blijvend proces geworden de laatste 14 maanden en ik heb het idee dat dit de komende jaren ook zo blijft. Het schrijfvirus heeft ons, Maartje en ik te pakken genomen.


Ik heb het idee opgevat om jullie al die liedjes 1 voor 1 te laten horen. Het lijkt mij erg leuk als jullie hierop zouden reageren, met name een reactie van welke jullie graag uitgebracht zouden willen hebben. Te beginnen met het liedje 'Alleen Maar Jou' die ik samen heb geschreven met een van mijn allerbeste vrienden Robbie Oehlers.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page