top of page

Ik Hou Zoveel Van Jou!

Bijgewerkt op: 3 mrt.


Optredens verpleeghuis

'Ik Hou Zoveel Van Jou!' is het vijfde liedje wat binnenkort is te beluisteren op alle bekende streamingsdiensten. Het is een bewerking van een liedje van Don McLean: and I love you so. Het liedje is vele malen gecoverd onder andere door Elvis Presley en Perry Como die het hier samen uitvoert met mijn grote gitaarheld Chet Atkins , en die deze versie van Como ook heeft geproduceerd. Het zal ongeveer 10 jaar geleden zijn geweest dat ik het liedje voor het eerst hoorde en ik was meteen weg van de melodie. Ik vertaalde de eerste zin 'and I love you so' in 'Ik hou zoveel van jou' en bedacht de rest van het eerste gedeelte van het liedje zelf.

Dat stukje tekst heeft zo een 8 jaar lang in mijn notities gestaan op mijn iPhone en is telkens meeverhuisd naar weer een nieuwer model, totdat ik het eindelijk heb afgemaakt met mijn vriendin Maartje. Zo gaat dat wel vaker met ideetjes voor nieuwe liedjes. Vervolgens aangeleverd bij Hans Sligter die alle arrangementen doet voor onze liedjes. Hij heeft er wederom weer een prachtig liedje van gemaakt! Zo hadden we het wel in ons hoofd zitten. Het is een liedje wat je voor iemand kan zingen met wie je al een tijdje samen bent, zeg maar een ultieme liefdesverklaring. Ik heb het 'live' al een aantal malen gezongen en gespeeld in een aantal verzorgingshuizen en ik zag regelmatig iemand een traantje wegpinken. Het is fijn als je iets zingt voor een groep mensen en je ziet dat het wat met ze doet. Ik ben benieuwd of het iets met jou doet! Vanuit het publiek van de verzorgingshuizen kwam dan ook regelmatig de vraag of ze het liedje ergens konden beluisteren. Dat kan dus vanaf 21 maart, jawel het begin van de lente! Nog even doorbijten wat de winter betreft en het veelal grijze natte weer voordat we van de lentezon kunnen gaan genieten!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page