top of page

De Amazing Meezing Show+ Gitaar

Bijgewerkt op: 5 apr.


Dit jaar op Koningsdag had ik een buitengewoon leuk optreden in een verzorgingshuis in Hillegom. Ik had hier al eerder opgetreden ditzelfde jaar op Nieuwjaarsdag en ik werd toen gelijk teruggeboekt voor Koningsdag. Ze hadden me nog wel op het hart gedrukt om op Koningsdag veel meer liedjes te doen met de gitaar. Dat vonden ze wel erg mooi en ze wilden ook wel eens wat anders dan het geijkte repertoire wat doorgaans wordt gespeeld in verzorgingshuizen.

Ik heb veel van dat geijkte repertoire in mijn Amazing Meezing Show+ zitten, logisch ook. Ik speel veelal voor dementerende ouderen die juist zeer gebaat zijn bij het horen van de bekende liedjes van vroeger. Zo haal je deze groep mensen weer heel even uit hun isolement en zie je ze over het algemeen weer helemaal opbloeien. Onbetaalbaar kan ik je zeggen! Inmiddels heb ik ongeveer 50 shows achter de rug in de laatste twaalf maanden en met name in de laatste 10 shows gooi ik regelmatig een klein gitaarliedje door het repertoire heen. En wat zo leuk is, het wordt enorm gewaardeerd door zowel de bewoners als het zorgpersoneel. Vaak kennen ze het liedje niet maar ze nemen toch even de tijd om er naar te luisteren. Voor mij is het ook een welkome afwisseling in het repertoire en goed voor de gitaar skills natuurlijk. Hopelijk is het mij gegeven om dit nog in lengte van jaren te mogen doen. Altijd weer met plezier naar mijn 'werk'!! En volgend jaar mag ik wederom terugkomen in Hillegom op zowel Nieuwjaars- als Koningsdag!


De seniorenzanger


Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


meijerpc
meijerpc
3月24日

Sonneveld is 70 jaar geleden overleden. Mogelijk ook iets voor het repertoire,

いいね!
bottom of page