top of page

NA HET ZUUR KWAM HET ZOET OP KONINGSDAG 2021

Bijgewerkt op: 21 jun. 2021


"Wat een feest was het om weer op het podium te staan!"

Alhoewel ook dit jaar Koningsdag niet was zoals we allemaal hadden gehoopt, mocht ik gisteren toch weer aan de bak en ik kan je zeggen, dat smaakt naar meer!


Met wat hoofdpijn zit ik achter mijn pc om een verslagje te schrijven over het bijzondere optreden bij UNITY.nl in Leiderdorp, welke op radio en internet werd uitgezonden. Dagen van te voren had ik mij al goed voorbereid en heb ik enorm uitgekeken naar dit optreden.


Afgelopen jaar heb ik alles behalve stil gezeten en ben ik druk bezig geweest met het schrijven en produceren van nieuwe Nederlandstalige liedjes. Hier ga ik natuurlijk lekker mee door.


Om 19:00 uur hebben we naar het eerste gedeelte zitten kijken van het gehele programma, alvorens Maartje en ik ons naar Leiderdorp konden begeven. René Le Blanc beet het spits af en ik zag dat hij wel wat moeite had met het geluid. Iets wat de meeste artiesten daarna ook wel hebben ervaren. We kwamen aan rond 23:00 dus ruim op tijd.


Vooraf even gesproken met Gino Graus, hij zit bij hetzelfde platenlabel (NRGY) als ik en dat was een kort maar erg leuk gesprek. Ik gok dat hij ergens rond 25 jaar is maar er kwamen hele volwassen en wijze teksten over het artiestenvak uit zijn mond rollen. Gino is ook al aardig ervaren in dat circuit. "Geniet van de weg er naar toe" is zo een wijsheid die hij mij toevertrouwde. Al snel was ik aan de beurt. Wat nerveus begon ik met het liedje 'Smoorverliefd Op Jou', waarvan Maartje en ik samen de tekst hebben geschreven. Het geluid was goed, wel heel erg hard, toch had ik het idee dat ik het wel redelijk goed had gezongen. De nervositeit bleef wel parten spelen, ook nog wel met de twee volgende liedjes 'Ik Ben Verliefd Op De Sportschoolinstructrice' en natuurlijk als laatste 'Kassa 8'. Ik merkte dat ik simpelweg wat meters tekort kom, vlieguren zo kun je het ook noemen. Het is de hoogste tijd om weer regelmatig te gaan optreden en het maakt mij niet uit waar, voor wie of hoe lang. En ik hoef ook echt niet de hoofdprijs te hebben. Kortom redelijk tevreden en heel erg blij dat ik bij UNITY.nl eindelijk weer eens mezelf kon laten zien. Dit smaakt naar veel en veel meer, dus kom maar op! Het liefst 6 dagen per week wat mij betreft!


En nu? Er zijn 8 liedjes klaar en met nummer 9 gaan Hans Sligter en ik vandaag aan de slag. Titel? 'Lazer Op En Laat Me Liggen'. Wederom een liedje met humor en dit keer niet over verliefd worden of zijn!Na het optreden volgde nog een kort interview, welke hieronder is te beluisteren en te bekijken:Zo dat is het weer voor vandaag en graag tot de volgende keer!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page