top of page

HUP-HOLLAND-HUP [ alleen dan ABN]


Jaren geleden had ik het al willen doen, alleen schoof ik het toch iedere keer weer voor mij uit. Voor velen onder ons ongetwijfeld herkenbaar. Naast mijn passie voor de muziek, koester ik ook warme gevoelens voor het voice-over vak. Twee maanden geleden ben ik een 30-daagse cursus gaan doen bij Silvan Stoet, die als voice-over al 15 jaar met veel succes dit prachtige vak uitoefent, en tevens bekend staat als DJ bij Veronica en Radio 10. Het was een intensieve en leerzame cursus. Over over het algemeen spreek ik, algemeen beschaafd Nederlands, zoals dat zo netjes heet alleen, zonder het zelf in de gaten te hebben, had ik een onvervalste Amsterdamse "L" , die met name terugkwam in woorden als leuk en lekker. Laat dat nu juist twee woorden zijn die zo ongeveer in elke commercial terugkomen en je begrijpt dan vast wel dat wij daarmee aan de slag zijn gegaan. En met succes!! Ik hoor het niet meer, alleen nog als ik een liedje in onvervalst Jordanees zing. En zal ik nog wat leuks vertellen, toevallig heb ik net een liedje geschreven met de titel: "Lazer op en Laat me Liggen", tja drie keer een "L" in de titel en die hoort eigenlijk wel worden gezongen met een vet Amsterdams accent. Dat was wel weer even terugschakelen van ABN naar Jordanees, haha. En zo maakt een mens toch wat mee... In ieder geval ben ik nu ook in te huren als voice-over.


Wil je weten hier meer over weten en hoe ik dat doe? Luister dan maar eens naar deze stemdemo.


Enne...een goede wedstrijd vanavond!!Comments


bottom of page